16.8.14

RHODOS - Sommerfugledalen

Entré: 5 euro pr. person



Om lørdagen gik turen til sommerfugledalen, én af de få seværdigheder der rent faktisk ligger tæt ved hotellet. På trods af den korte distance er turen derhen med bus ret besværlig, derfor bestilte vores kære hotelejer Nikos en taxi til os for 15 euro. 

Det var en smuk tur gennem den frodige dal, men man skal kigge grundigt i sin søgen efter de små væsener, som dækker træerne fra top til tå, idet de er godt kamuflerede da deres vinger går i ét med bevoksningen. Slår de derimod vingerne ud til en flyvetur blottes den smukkeste kraftige røde farve og man forsøger desperat at fange dem med kameraets linse. 

Vi nød den lange gåtur i læ af træernes skygge, men ærgerede os over at der kun var én art sommerfugle samt at dalen var ret turistet. Men andet kan man vel næppe forvente når man tager et smut til én af Rhodos største attraktioner. 

Kalópetra klosterkirke
Tager man dog turen helt til tops finder man Kalópetra klosterkirke: et lille kapel med en hyggelig gårdhave hvor der er sat borde frem til de trætte turister. Her serveres simpel, billig, men ekstremt lækker mad; de bedste keftedes(græske frikadeller) samt den skønneste græske salat toppet med en kold friskpresset appelsinjuice er bare sagen efter en vandretur af den kaliber. For 1 stor salat, 1 tallerken kødboller og en juice kom vi af med blot 12 euro. Helt klart en anbefalelsesværdig madoplevelse hvor man samtidig kan nyde udsigten over skov og hav. Så yndigt.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar