16.8.14

RHODOS - Rhodos by


Vi tog mange busture ind til Rhodos by for at vandre omkring på New Market og i den smukke, omend noget turistede, gamle bydel. Her emmer af hygge og glade dage hvor de mange restauranter (turistfælder, hele bundtet) - kæmper om kunderne med løftet om "ægte græsk køkken" og lækker udsigt over byen og havet. Her kan man gå i mange timer uden at blive træt af de rustikke bygninger og smalle stræder.

Taverna Indigo
På New Market, som ligger udenfor den gamle bydel, finder man den lille, hyggeligt indrettet Taverna, Indigo, der ligger godt gemt mellem et mekka af fastfood-kæder. Her er kredset om indretningen, som er lidt putte-nuttet i sit udtryk, men på den helt rigtige hyggelige facon. Det er god mad til billige penge.Vi fik Chicken souflaki (prøv den!), aubergine-ret, græsk salat samt vand til ca. 18 euro.


Kostas Taverna
Kostas Taverna er bogstavelig talt et hul i muren. Men et fantastisk ét af slagsen. Her fås lækker, hjemmelavet mad på ægte græsk manér, som den gamle herre Kostas både tilbereder og serverer selv - somme tider med hjælp fra sønnerne. Gør dig selv den tjeneste at smage forretten med kødboller i krydret tomatsovs; det er bare guf for ganen. For en stor vand, aubergine-salat og to gange kødboller kom vi af med ca. 24 euro. Så tavernaen er skam også til at betale - og maden er i hvert fald hver en lille cent værd.


Gelato Italiano
Lige ved busholdepladsen finder man et lækkert is-sted, Gelato Italiano. Her er det ikke dumt at forkæle sin mavse med en kugle eller to af den delikate is lavet på ægte italiensk manér.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar