16.8.14

RHODOS - Lindos



Akropolis
Det var faktisk danske arkæologer der i begyndelsen af 1900-tallet stod for udgravningerne af akropolis, der oprindeligt betyder 'den høje by'. Og templerne er skam også placeret højt op - og for netop at undgå denne hårde opstigning til fods i den bagende sol valgte vi at give den kære, lettere overvægtige æselmand lidt motion, ved at ride på hans æsler op til akropolis. En hård tur for ham, der måtte gå ved siden af, men forbløffende nok syntes æslerne at ha' fantastisk nemt ved at komme frem i det ellers tarvelige terræn. Og vi havde god tid til at nyde udsigten, der blot blev smukkere og smukkere, jo længere op æslerne bragte os. Det sidste stykke mod templerne bestående af trapper må man selv gå til fods, men det er al benarbejdet værd når man så når helt til tops. Meget var rekonstrueret - men enkelte dele var stadig intakte helt tilbage fra år 342 f.kr. Helt fantastisk!

Indgang: 6 euro pr. person
æseltur: 5 euro pr. person


Lindos by 
På vej ned fra bjerget tullede vi lidt rundt i den smukke hvide by, Lindos; pittoresk med smalle stræder, ranker af velduftende blomster i den yndigste mørke rosa farve og søde, græske mennesker. 


Lindos strand
Efter al den heftige sight-seeing i Rhodos varme timer var vi meget enige om at stoppe ved Lindos strand førend turen gik hjem. Ja, der var mange mennesker og ja, stolene var til overpris. Men hold nu fest, hvor var det bare det hele værd. Vandet havde en lækker afkølende effekt efter æseltur og nedstigning fra bjerget til fods. Det var en helt fantastisk - og meget anbefalelsesværdig - tur!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar