16.8.14

RHODOS - Filoxenia apartments


”Filoxenia” betyder ’gæstfrihed’ på græsk hvilket må siges at være et passende navn til det familieejede hotel, Filoxenia Apartments beliggende i udkanten af byen Theologos. På trods af at vi ankom kl. 4.00 om morgenen stod hotelejer Nikos klar til modtagelse med håndtryk og stort smil. Han tog et rask tag i min kuffert og viste os hen til vores værelse; et sparsomt indrettet rum med et mini-køkken, et badeværelse samt en lille altan. Herfra havde vi et smukt udsyn ud over hotellets grund, deres lille olivenlund samt det store, vide hav. Køkkenet består af et køleskab samt en vask og få køkkenredskaber – og er derfor ikke egnet til den helt store madlavning. Men for os hvor det er småt med penge fungerede det fint til en morgenmad bestående af røræg og frisk melon samt nogle madder til frokost. Aftensmaden må man nok søge ude dog. Familiens egen taverne er hyggelig, billig med mad lavet ud fra friske råvarer – men er dog ikke den store kulinariske oplevelse. Hotellets to pools er rene og perfekte til en lille dukkert samt solbadning. Og trænger man til en lille forfriskning laver hotellet faktisk nogle gode vanilje milkshakes.

Området
Eftersom at Filoxenia er beliggende på vestbreden af Rhodos var der langt til de fleste seværdigheder da selve området ikke er specielt interessant. Hotellet ligger 6 km fra lufthavnen (derfor bliver roen forstyrret af et par fly i løbet af dagen, men det er ikke noget der irritererede os) og 18 km fra Rhodos by. Busstopstedet er lige ude foran hotellet og det er billigt at tage den 40 minutter lange tur til byen med én af de overfyldte busser. Der er flere små tavernaer i området, men umiddelbart virker de ikke så kulinarisk spændende, så den lange bustur er helt klart det værd hvis man søger god mad. Den nærliggende strand er ikke egnet til at ligge på, men det kan være sjovt at snuppe en dukkert dér i ny og næ da der er store bølger. Og flere steder langs kysten er der mulighed for diverse vandsports som vandski, windsurfing osv.

Restaurant RODI pure delight
Vi forsøgte os først med at købe brød fra købmanden – en dårlig idé. Det var tørt og uspiseligt. Senere faldt vi dog over RODI pure delight som både fungerer som restaurant og bager hvor man kan få noget helt fint brød med hjem. Deres hjemmelavede pizzaer i italiensk stil er også helt fine til prisen – men pizzaerne i DK er nu en del bedre. Til gengæld kan jeg stort anbefale deres mohito hvis man er til den slags udskejelser; den er virkelig lækker og smagsfuld.



Familien bag
Vi ønskede at se flere af øens seværdigheder og her var Nikos, hans kone og søn en stor hjælp. De informerede os om de seværdigheder, de mente kunne være spændende for netop os – og brugte gerne en god sjat tid på at hjælpe os med at finde de billigste løsninger på transport. Familiens gæstfrihed var altså enormt overvældende og på sin vis rørende. De behandlede alle beboerne med stor omsorg for deres ve og vel uden tanke for den store pengeindtjening – en mentalitet man sjældent støder på hos hoteller verden over. Vi mødte skam også en nordmand der holdt sommerferie på hotellet for fjerde år i træk sammen med sin lille søn. Og det forstår man godt: Filoxenia Apartments er et hjertevarmt sted man gerne vender tilbage til, om end for lige at hilse på Nikos og hans søde familie.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar