6.8.14

RHODOS - øen Halki

Pris pr. person for bådtur tur/retur til Halki: 20 euro 

Vi havde et brændende ønske om at sejle ud til én af de græske øer i nærheden og spurgte vores hotelejer Nikos til råds. Han frarådede os på det kraftigeste at tage til Simi som i følge ham er overproppet med turister samt involverede en bådtur, der både var lang og dyr. I stedet hjalp han os med at få billetter til en tur/retur sejltur til øen Halki.


Derfor tog vi båden Nikos Express fra havnen i Kamiros Skala til den lille ø, Halki, der i størrelse minder om Anholt. Turen med båd tog lidt over en time og resulterede i en del ubehag grundet havets store bølger. Men vi var langt fra de eneste, der var grønne i hovedet af søsyge - flere af gæsterne havde sneget sig ned på underdækket for at kunne hænge med hovedet ud over rælingen. (Godt råd: Har du hang til søsyge så snup en søsygepille inden du stiger ombord og hold dig til underdækket hvor båden gynger knap så meget). Sejlturen er nemlig meget smuk hvis man er i stand til at nyde den.

Denne grumme tur henover havet var dog det hele værd. For hvilket kønt syn, der ventede os i Halki havn hvor øens eneste by, Emborios, ligger. Den er lille med ca. 100 fastboende og det er muligt at gå fra den ene ende af byen til den anden langs havnen på blot 8 minutter. Husene er malet i flere forskellige farver og ligger tæt mellem de mange tavernaer; hvor end man vender kameraet hen er det muligt at fange et smukt minde.

Stranden - Póntamos 
Bag byen langs kysten ligget et lille paradis. Her er vandet turkisblåt, klart og varmt - perfekt for snorkling langs de mange klipper. Korallerne er døde, men det er endnu muligt at spotte mindre fisk i flotte farver. Der er småsten på stranden, men sandbund ude i vandet. Meget børnevenligt med roligt vand. Og bliver man småsulten eller tørstig ligger der en lille, hyggelig taverna med blå stole og venligt personale lige ved.

Pris for to strandstole + parasol: 4 euro





Ingen kommentarer:

Send en kommentar